blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
ISO 22000

Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2018

Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ISO 22000:2018 είναι το πιο διαδομένο παγκοσμίως πρότυπο διοίκησης το οποίο προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις και την ικανότητα των οργανισμών ως προς τον έλεγχο των κινδύνων και τη διασφάλιση της ασφάλεια των τροφίμων.

Οι απαιτήσεις του προτύπου είναι γενικές και μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους οργανισμούς  ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητά του, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή τροφίμων.

Γιατί είναι σημαντικό για την επιχείρηση

Η πιστοποίηση ενός τέτοιου Συστήματος Διαχείρισης, διασφαλίζει την αναγνώριση της δέσμευσης της εταιρείας για συνεχή βελτίωση, της ασφάλειας-ποιότητας της παραγωγικής διαδικασίας, της μείωσης των αστοχιών και των εσφαλμένων πρακτικών και συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

Τέλος, μέσα από την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000 ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών για τα προϊόντα του οργανισμού και ο οργανισμός αποκτά ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Οφέλη του Συστήματος ISO22000

Το ISO22000 είναι βασισμένο στις θεμελιώδεις αρχές σχεδιασμού και ανάπτυξης HACCP και στο CODEX ALIMENTARIUS και αποσκοπεί μεταξύ άλλων

Στη συμμόρφωση με τις εφαρμοστέες νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις για την ασφάλεια τροφίμων.

Ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας των καταναλωτών για τον οργανισμό και τα προϊόντα του

Εναρμόνιση με κοινώς αποδεκτές πρακτικές παραγωγής τροφίμων

Διαβεβαίωση της ικανοποίησης των πελατών

Ετοιμότητα επιχείρησης για έλεγχο των κινδύνων και άμεση ανταπόκριση σε έκτακτες καταστάσεις διατροφικών κρίσεων

Συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών

Ζητήστε προσφορά

Σας ενδιαφέρει μια υπηρεσία και έχετε απορίες ή θέλετε μία προσφορά;